Despre noi

Balta Cenușaru 1, o destinație minunată pentru pasionații de pescuit sportiv, se găsește în localitatea Valea Cireșului din județul Teleorman, la aproximativ 70 km distanță de București. Accesul este simplu, luând drumul către Alexandria și apoi făcând dreapta la intrarea în Drăgănești-Vlașca spre Botoroga, urmând apoi drumul către Valea Cireșului. În apropierea ieșirii din Valea Cireșului, pe partea dreaptă, veți observa o troiță; de acolo, faceți stânga și veți ajunge la Balta Cenușaru 1.

Cu o suprafață de aproximativ 12 hectare și o lungime de aproximativ 1,5 km, adâncimea lacului variază între 1,5 și 3 metri, iar fundul bălții este predominant tare. Aici veți găsi 22 foișoare situate la o distanță de aproximativ 30 de metri unul de celălalt, oferind o experiență relaxantă și confortabilă pescarilor.

Speciile predominante în această zonă sunt crapul comun și oglinda. În urma gestionării atente, în ultimii 4 ani, s-au făcut repopulări sistematice.

Vă reamintim că Balta Cenușaru 1 este deschisă exclusiv pentru concursuri, oferind astfel oportunitatea pescarilor de a-și demonstra abilitățile într-un mediu prielnic și bine întreținut.

Balta Cenușaru 1 se mândrește cu recorduri impresionante de pescuit, iar pasionații vor aprecia faptul că aici s-au înregistrat capturi remarcabile. Înregistrăm cu bucurie recordurile de 19.800 kg pentru ten și 24.250 kg pentru crap, evidențiind astfel oportunitatea pentru pescarii dornici să prindă exemplare deosebite în acest loc minunat.