CENUSARU CHALLENGE EDITIA A -I-A

Concursuri 2018

CENUSARU CHALLENGE
ORGANIZATOR : Eduard Vrabie 0728.86.86.46 si administratia baltii CENUSARU
LOCATIE : Balta Cenusaru 1
PERIOADA : 20 – 22 iulie 2018
LOCURI : 22
TAXA : 400 LEI/ ECHIPA 3 PESCARI

2 sectoare A si B

* Vor fi intocmite 2 clasamente: cantitate + calitate (cei mai mari 5 pesti);
* Premii la general din cele 2 clasamente;
* Castiga cel mai mic punctaj;
* In caz de egalitate departajarea se face dupa cantitatea cea mai mare de peste prins.

Se puncteaza: crapul comun, crapul oglinda si amurul indiferent de greutate.

PREMII LA GENERAL:

LOCUL I – 3 CUPE + DIPLOME + PRODUSE SPONSOR
LOCUL II – 3 CUPE + DIPLOME + PRODUSE SPONSOR
LOCUL III – 3 CUPE + DIPLOME + PRODUSE SPONSOR
Diplome de participare pentru toti concurenti

PREMII SPECIALE

VOUCHER 1000 DE EURO IN PRODUSE OFERIT DE MG SPECIAL CARP (MIRCEA GHERAN) LA PRIMUL AMUR (TEN) DE 25,00 KG. (Daca mai multe echipe reușesc sa prinda o astfel de captura, caștiga echipa cu cel mai mare pește prins de peste 25 de kg).
Se vor face 2 trageri la sorti : una pentru nr. de ordine si una pentru nr. stand.

Concursul incepe vineri 20 iulie la ora 12.00 si se termina duminica 22 iulie la ora 12,00. Daca o echipa inteapa un peste in ultimele minute are la dispozitie 15 minute dupa ora 12,00 sa-l scoata.
Adunarea pe balta 20 iulie la ora 08:30 – 09:00, tragerea la sorti la ora 09:30. Daca o echipa intarzie un arbitru va trage la sorti pentru aceasta.
Festivitatea de premiere duminica 22 iulie ora 13,30!

REGULAMENT:

1. 4 lansete / echipa, un singur carlig fiecare.
2. Este interzisa nada sau momeala vie.
3. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti.
4. Pestii trebuie manevrati cu grija pe mal.
5. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 10 si trebuie sa fie de dimensiune mare. Pestii peste 5kg se vor pastra cate unul in fiecare sac.
6. Sunt obligatorii monturile care sa permită eliberarea rapida a plumbului în caz de ruptură.
7. Se pot primi vizite la stand pana la ora 20.
8. Concurentii nu au voie sa circule cu masina pe toata durata concursului.
9. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, consum excesiv de bauturi alcoolice, muzica sau alte manifestari huliganice.
10. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit.
11. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap si lampa de masa cu leaduri.
12. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari, coji de seminte sau gunoaie imprastiate.
13. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara din stand.
14. Se poate intra cu minciocul sau lanseta in apa numai pana la nivelul cizmelor sau al genunchilor.
15. Pe durata concursului echipele pot face o singura schimbare dar nu cu un membru al altei echipe. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
16.Nadirea grea este permisa doar pe timpul zilei, intre orele 8:00 si 18:00 (AVERTISMENT LA PRIMA ABATERE, APOI ELIMINARE)
17.Se poate folosi arc naditor.

ARBITRAJ

Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 8.00 si seara incepand cu ora 19.00. La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe.
Cu acceptul arbitrilor si al vecinilor de stand, se pot face cantariri si intre cantarele oficiale.
Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul, sa se AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul, care va hotari locul amplasarii markerului.

Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult o ora de la consumarea faptei, aceasta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza.
Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in considerare. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 RON. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita, echipa primeste garantia inapoi.
Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie care trebuie sa fie tip cada (cradle), a minciocului ecologic, a celor 10 saci obligatorii, a spray-ului dezifectant precum si a monturilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu detin echipamentul corespunzator vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
La incheierea concursului, arbitrii verifica starea de curatenie a standurilor.
Arbitrul sef isi rezerva dreptul de a elimina direct din concurs orice echipa care provoaca scandal sau aduce injurii sau jigniri echipei de arbitrii.

SANCTIUNI

Incalcarea punctelor 4, 5, 6, 7, 9, 11, 13, 14 si 16 din regulament atrage dupa sine un AVERTISMENT (la a doua incalcare a unuia din punctele de mai sus se dicteaza AVERTISMENT, iar la a treia eliminarea echipei din concurs).
Incalcarea punctelor 1, 2, 3, 10 si 15 atrage dupa sine ELIMINAREA DIRECTA din concurs.

Incalcarea punctului 12 atrage depunctarea cu 20 de kilograme.
Avansul pt rezervarea locului este de 200 ron si trebuie achitat pana la 31 martie. Cei care achita avans si vor sa se retraga , trebuie sa gaseasca un inlocuitor.
Relatii despre acest concurs si achitarea taxei de participare la Tel : 0728.86.86.46 Eduard Vrabie

Nota :
Organizatorul si administratia baltii sunt exonerati de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente (inclusiv cele medicale) si a urmarilor generate de consumul de alcool sau de neatentia concurentilor si a vizitatorilor, pe toata perioada desfasurarii concursului

Share This: