Balta: CENUSARU
17 mai- 19 mai 2024
3 pescari/echipa
Foto/Video – www.e-crap.ro
Taxa – 1100 lei
21 pesti premiati cu 500 lei fiecare!!! (7 cei mari pesti pe fiecare sector)
CUPE:
LOCUL 1 – cel mai mare numar de pesti premiati
LOCUL 2 – al doilea cel mai mare numar de pesti premiati
LOCUL 3 – al treilea cel mai mare numar de pesti premiati
Pentru inscriere se plateste avans minim 600 lei. Avansul nu se returneaza in caz de neprezentare a echipei la concurs. Diferenta se poate plati pe balta.
Concursul incepe vineri 17 mai la ora 12 si se termina duminica 19 mai la ora 12 (daca duminica la ora 12, o echipa este in drill, se mai acorda 15 minute pentru scoaterea pestelui).
Prezenta pe balta se face vineri, 17 mai la ora 9.00.
Ora 9.30 tragerea la sorti a standurilor (extragerea numarului de tragere se face in ordinea efectuarii platii taxei de participare, apoi se trag standurile). Daca o echipa nu este prezenta pana la ora precizata, plus un timp de asteptare rezonabil (sfertul academic), in locul ei va extrage unul din arbitri.
Intre orele 10.00- 12.00 – accesul in stand, camparea si asezarea lansetelor pe suporti, pregatirea momelilor fara a se pescui si nadi.
Ora 12 se da startul.
Valoarea premiilor in bani este valabila doar pentru 21 echipe platitoare.
REGULI DE CONCURS
- Accesul vizitatorilor este permis doar intre orele 08:00 – 20:00.
- Concurentii au voie sa paraseasca standul, doar pe timpul zilei. Pe timpul noptii concurentii pot parasi standul cu lanterna de frunte aprinsa si doar pentru necesitati fiziologice sau la solicitarea arbitrilor, pentru a fi martori la cantariri efectuate la standurile vecine. Pe timpul noptii concurentii pot parasi balta de concurs cu masina doar in caz de urgente si numai cu acordul administratiei baltii.
- Concurentii sunt obligati sa pescuiasca in liniste. Este interzisa folosirea aparatelor audio, cu un volum care poate fi receptionat si in standul vecin.
- Concurentii sunt obligati sa se comporte civilizat si respectuos fata de vecinii de stand, fata de concurenti si de arbitri.
- Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta minciocului ecologic, a sacilor de pastrare obligatorii (minim 8) si a sprayului dezinfectant;
Obligatoriu – 1 Sling pentru pastrarea capturilor mai mari de 12+ Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac (model mare, din panza moale).
Udarea saltelelor si a sacilor de pastrare este obligatorie inainte de depozitarea pestelui pe/in acestea. Minciogul rotund de dimensiune mare este permis doar la pesti până la 8 kg . - In cazul in care apar neintelegeri intre doua echipe vecine, referitoare la zona de pescuit, nadire sau orice alt subiect divergent, decizia finala se ia de catre arbitru.
- Concurentii sunt obligati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final. Arbitrii au obligatia, sa verifice acest lucru si sa sanctioneze nerespectarea lui, inainte de afisarea clasamentului final.
NADIREA - Nadirea si lansarea se desfasoara numai de pe mal.
- Nu se poate folosi nada vie. Pentru nadire, este permisa folosirea mixurilor, semintelor, boilies-urilor si peletelor.
- Bulgarii de mixuri preparate si lansate trebuie sa aiba dimensiuni cu diametrul de maxim 60 mm.
- Este permisa numai nadirea manuala. Se poate folosi bastonul de nadire(cobra), cupa de nadire, catapulta, racheta de nadire, spomb-ul, lopata si accesoriile PVA (fire solubile, pungi solubile, saci solubili). Interzis orice sistem cu propulsie pe baza de aer comprimat.
- Racheta de nadire nu trebuie sa aiba un diametru interior mai mare de 60mm si o lungime mai mare de 200mm.
- Este permisa nadirea grea (cu racheta de nadire, spomb, catapulta, lopata sau cupa de nadire) intre orele 10:00 pana la ora 12:00 si intre orele 19:00 pana la orele 21:00. In afara acestor ore se poate nadi cu bulgari de max 30 mm.
- Este interzisa nadirea in standurile invecinate.
- Se admite nadirea cu seminte doar daca sunt bine fierte.
- Este interzisa detinerea de nada sau momeala vie in interiorul standului.
PESCUIT - Se pescuieste cu maxim 3 lansete la apa şi maxim 2 lansete la apa folosite pentru markere. Se pot tine in stand oricate lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar fara ca monturile sa fie in apa. Dimensiunea minima a firului de pescuit este de 0,25mm. Se pescuieste doar cu lansete de crap.
- Pescuitul se face cu un singur carlig pe montura. Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea de plumb in caz de ruptura. Se poate pescui cu plumb in- line, momitor, plumb de pastă, elicopter (doar în forma agreata de regulamentul Baltii Cenusaru).
- Se poate pescui cu plumb, plumb pentru pasta, momitor. Exclus method.
- Pentru protejarea capturilor, este obligatorie momeala pe fir de par.
- Se pescuieste si se nadeste doar in fata standului, locul pescuit se poate baliza cu markere (chiar si luminoase). Lanseurile spre stanga sau spre dreapta, nu vor depasi directia liniei de delimitare a zonei de pescuit.
- Concurentul care este prins in drill la terminarea concursului, mai are la dispozitie inca 15 minute pentru scoterea capturii, daca drillul a inceput inainte de semnalul de final al concursului. Echipa trebuie sa anunte imediat arbitrii si un vecin de stand daca au peste in drill la semnalul de final al concursului, altfel pestele nu puncteaza.
- Lungimea maxima a inaintasului folosit nu va depasi 8 m
- Toate capturile se elibereaza, cu grija, dupa cantarire, de catre arbitru.
- Este interzisa folosirea oricarui fel de sonar, ratusca, barca de nadit sau orice alte mijloace care nu sunt acceptate si tratate de acest regulament.
26.a. Este interzisa iluminarea standului pe timpul noptii, cu exceptia luminii de cap si a luminii din cort.
26.b. Nu este permis focul deschis in cort. - Nu este permisa intrerea in apa a concurentilor, decat pana la nivelul genunchilor si doar pentru scoaterea pestelui.
- In 5 minute de la semnalul de final al concursului, concurentii trebuie sa nu mai aiba lansete cu monturi in apa.
CANTARIREA - Se puncteaza urmatoarele specii: crapul comun, oglinda, ten (amur).
- Se cantareste orice peste din speciile punctabile.
- Este interzis sa se retina pestii care nu fac parte din specii punctabile, cu exceptia obtinerii acordului administratiei sau organizatorului.
- Este interzis sa se prezinte la cantarire capturi neviabile sau peste mort.
a. la prima abatere, echipa primeste avertisment si plateste administratiei pestele conform regulamentului baltii, pestele nu se contabilizeaza;
b. la a doua abatere, echipa primeste penalizare cel mai mare peste la clasament si plateste administratiei pestele conform regulamentului baltii, pestele nu se contabilizeaza;
c. la a treia abatere echipa este eliminata din concurs si plateste administratiei pestele, conform regulamentului baltii.
Capturile in pericol, sunt anuntate imediat arbitrilor, iar acestia vor cantari si elibera pestii in cauza. - Daca o echipa prezinta la cantarire un crap ranit grav sau mort, din vina pescarilor, echipa este eliminata direct si plateste administratiei pestele, conform regulamentului baltii.
- Este strict interzis sa se retina sau sa se transporte pesti punctabili sau nu, in alte scopuri decat cantarirea si apoi eliberarea imediata.
- La fiecare cantarire poate participa si un vecin de stand in calitate de martor. Completarea fisei de arbitraj se face de catre arbitru. Arbitrul va consemna citet, numele si numarul standului, concurentului martor si toate datele privind capturile din standul unde se face cantarirea.
- Pe foile de arbitraj, confirmarea cantaririlor si a datelor trecute de catre arbitri, se face prin stampila sau semnatura.
- a. Cantaririle se fac dupa programul de cantariri stabilit de organizator. Programul de cantariri va fi anuntat de catre organizator, la sedinta tehnica.
Cu o ora inainte de cantarele oficiale, precum si in timpul acestora, nu se fac cantariri suplimentare.
Obligatoriu se va solicita cantarire suplimentara la un numar mai mare de 7 pesti sau la crap cu greutatea mai mare de 12 kg sau la cten cu greutatea mai mare de 8 kg. Daca pestele in cauza nu are greutatea respectiva se va repune in sac pana la urmatoarea cantarire. - b. Se pastreaza cate un singur peste intr-un singur sac de pastrare.
- c. Daca echipa pastreaza mai mult de 7 pesti la un cantar si prezinta peste neviabil sau mort, atunci echipa este eliminata direct si plateste administratiei pestele conform regulamentului baltii.
- d. Sacii de pastrare, cu pesti in ei, se vor tine scufundati in apa pe toata lungimea lor.
- Fiecare cantarire la o echipa, se trece in fisa de arbitraj si se semneaza de catre arbitru si un concurent din echipa. Optional poate semna si un vecin de stand in calitate de observator (daca doreste).
- Este obligatorie pastrarea capturilor in conditii cat mai bune.
- La efectuarea cantaririlor se vor prezenta toti pestii capturati pana in acel moment. Se interzice retinerea capturilor pentru a fi cantarite la cantare ulterioare.
- Concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatilor de pescuit in timpul cantaririlor.
- Cantarirea se face cu acelasi tip de cantar pentru toate standurile. (Avand in vedere clasamentul bazat pe calitate 7 pesti/sector, ar fi indicat sa aveti la dvs. un cantar mecanic sau digital ptr. a cantari capturile inainte de a solicita un extra-cantar, pană la cântarul oficial
- Daca intervin alte probleme care nu sunt tratate in acest regulament, decizia se va lua de catre organizator. Solutia se da in decurs de o ora de la semnalarea problemei.
SANCTIUNI - Se sanctioneaza cu AVERTISMENT consemnat in fisa de arbitraj, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21, 23, 24, 26a, 26b, 27, 28, 31, 32a, 32b, 37b, 37d, 39.
- Se sanctioneaza cu ELIMINARE din concurs, nerespectarea de catre concurenti a urmatoarelor puncte din prezentul regulament: 9, 11, 16, 17, 18, 25, 32c, 33, 34, 37c, 40.
- Echipele care au primit doua avertismente sunt penalizate cu 12kg la clasament si sunt eliminate din concurs la primirea celui de al treilea avertisment.
PUNCTAJ - Concurentii au obligatia sa verifice corectitudinea clasamentului, dupa afisarea acestuia. Sunt admise contestatiile in maxim 30 minute dupa afisarea clasamentului.
CONTESTATII - Contestatiile privind deciziile de arbitraj, se formuleaza in scris catre coordonatorul echipei de arbitri si se depun in cel mult 1 ora de la consumarea faptei, contra unei sume de 200 lei. Organizatorul, impreuna cu administratia baltii, va analiza contestatia. Pentru constestatie neintemeiata suma nu se restituie
Contestatiile ulterioare nu vor fi luate in considerare.
ARBITRAJ - Arbitrii au obligatia sa respecte regulamentul in litera si spiritul lui, sa fie corecti, obiectivi si discreti.
- Arbitrii sunt obligati sa aplice regulamentul si sa noteze sanctiunile acordate pe foile de arbitraj. Foaia de arbitraj care consemneaza sanctiunea, nu este conditionata de efectuarea unei cantariri.
- Startul si finalul concursului se anunta prin semnal auditiv.
- Arbitrii au obligatia sa raspunda in orice moment solicitarilor motivate ale concurentilor.
- Arbitrii, indiferent de situatie, vor avea un comportament civilizat bazat pe respect si intelegere fata de concurenti.
DISPOZITII FINALE - Programul desfasurarii concursului, regulamentul de concurs si de arbitraj, se anunta din timp echipelor participante de catre organizatorul concursului.
- Organizatorul are obligatia sa informeze exact concurentii despre directiile de pescuit marcate pe standuri, caile de acces permise catre utilitati si orice alte date a caror necununoastere pot duce la incalcarea prezentului regulament.
- Participarea la concurs, implica acceptarea fara rezerve din partea concurentilor, a prevederilor din prezentul regulament si obligatia de a i se conforma.
- In caz de forta majora, concursul se poate reprograma, intrerupe sau se declara castigator cel care a prins cel mai mult peste, daca au trecut mai mult de 24 ore. Administratorul isi rezerva dreptul de a intrerupe activitatea de pescuit in cazuri de vreme nefavorabila.
- In timpul concursului, divergentele sau incalcarile prezentului regulament se solutioneaza de catre arbitri. In afara acestuia se solutioneaza de catre organizator.
e-crap.ro sau Administratia Cenusaru nu sunt responsabile pentru eventualele accidente sau evenimente.
In caz de eveniment / accident va rugam sa apelati numarul unic pentru situatii de urgenta 112, precum si seful echipei de arbitri.
Prin inscrierea la concurs, participantii isi exprima in mod expres si neechivoc consimtamantul ca organizatorii, prin personal autorizat, sa prelucreze datele cu caracter personal, care sunt oferite în legatura cu evenimentul, precum si sa colecteze si sa prelucreze datele concurentilor în acest scop.
Participantii isi exprima în mod expres și neechivoc consimtamantul ca numele lor sa apara pe retelele de socializare si pe site-urile, e-crap.ro, Pescaria Bila si altele, in legatura cu participarea la eveniment.
Prin inscrierea la concurs, participantii confirma că au fost informati in legatura cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 cunoscut drept Regulamentul General privind Protectia Datelor Personale („G.D.P.R.” – General Data Protection Regulation), adoptat de Parlamentul European in aprilie 2016, care se refera la protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ca li s-a adus la cunostintă drepturile prevazute de acest Regulament privind protectia datelor cu caracter personal si responsabilitătile privind prelucrarea datelor cu caracter personal.
Informatii si inscrieri: Eduard Vrabie – 0728868646
e-crap.ro si Administratia Cenusaru va doresc FIR INTINS!